Επαγγελματικός Προσανατολισμός : Τι μου ταιριάζει τελικά;

Αναζητώ στο σχολείο τον προσανατολισμό που να μου ταιριάζει, να μου αρέσουν τα μαθήματα και να με βοηθάει να επιλέξω το επάγγελμα που θέλω. Έγραψα Πανελλήνιες και τώρα ψάχνω σχολές και τμήματα. Δεν ξέρω τι μου ταιριάζει καλύτερα, σε ποιο επάγγελμα θα ήμουν καλός/η ; Πώς  μπορώ να βοηθηθώ ; Τη λύση στις αγωνιώδεις απορίες των εφήβων μπορεί να προσφέρει ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

Στο Κέντρο μας θέτουμε ως προτεραιότητα την απάντηση  από την μεριά των εφήβων σε τρία κρίσιμα ερωτήματα : ποιος είσαιτι θέλειςτι μπορείς να κάνεις. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός υλοποιείται με την αξιοποίηση ενός επιστημονικού εργαλείου διαχωρισμένου σε δύο επίπεδα : διαγνωστικό και πληροφοριακό.

Το διαγνωστικό επίπεδο αφορά τη χορήγηση ενός έγκυρου αντικειμενικού ψυχομετρικού εργαλείου που έχει σταθμιστεί στην Ελλάδα και όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το συγκεκριμένο επιστημονικό εργαλείο ( Ariston Candidate) είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και άμεσα συνδεδεμένο με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Διερευνά μέσα από αντικειμενικά μετρήσιμες δοκιμασίες με 450 ερωτήματα μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον τα εξής δεδομένα : α) προσωπικότητα , β) κλίσεις, ικανότητες , προτιμήσεις , γ) αυτοεκτίμηση και δ) έλεγχος εστίασης.

Στο πληροφοριακό επίπεδο παρουσιάζεται μία αναλυτική αναφορά βασισμένη στα αποτελέσματα του σταθμισμένου εργαλείου και παρέχονται επεξηγηματικές συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες κάθε εφήβου.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι το επιστημονικό εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού που χρησιμοποιείται στο Kέντρο μας  είναι διαμορφωμένο  με το νέο εξεταστικό σύστημα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλα έχουν συμπεριληφθεί ανάλογες τροποποιήσεις και διατίθεται και η νέα έκδοση του τεστ  Noisis, το οποίο εντοπίζει την ομάδα προσανατολισμού και τα επιστημονικά πεδία σύμφωνα με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

 

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου ΄΄Εξέλιξη΄΄

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας

Τηλ. 27310 81050 /6978733472

Υποκατάστημα: Λεωνίδου 40,Σπάρτη Λακωνίας

Τηλ.27310 82009

Ενημέρωση και πληροφόρηση

www.kentro-exelixi.gr

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση