Διαφοροποιημένος στολισμός τάξης!

Ναι ναι καλά είδατε… διαφοροποιημένος στολισμός τάξης ενόψει Χριστουγέννων, μιας πολύ αγαπημένης γιορτής μικρών και μεγάλων.. συνήθως!!!! Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση!!! Οι μαθητές με ανυπομονησία περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία και να αρχίσουν το παιχνίδι!!! Τι θα μπορούσαμε όμως εμείς να κάνουμε για να δουν τα παιδιά με πιο ευχάριστο τρόπο αυτές τις μέρες τα μαθήματα;;;

   Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι το ‘’χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ιλιάδας’’. Παίρνουμε καφέ χαρτόνι για τον κορμό, πράσινο για το φύλλωμα, πολλά χρωματιστά χαρτάκια για μπάλες πάνω στις οποίες τα παιδιά θα γράψουν ονόματα Ελλήνων και Τρώων που έχουν συναντήσει μέχρι στιγμής και θα τα τοποθετήσουν δεξιά και αριστερά πχ δεξιά τους Έλληνες, και τέλος θα πάρετε και ένα κίτρινο χαρτόνι για αστέρι όπου θα γράψουν τα ονόματα των θεών που μέχρι στιγμής έχουν μάθει στην Ιλιάδα.

   Με αυτόν τον τρόπο έχετε πετύχει μια ευχάριστη και δημιουργική επανάληψη για τους μαθητές σας πριν τα Χριστούγεννα καθώς την ώρα της κατασκευής μπορείτε να κάνετε και ερωτήσεις με σύντομε απαντήσεις πχ με ποιον θύμωσε ο Αχιλλέας, γιατί του θύμωσε κ.α.

Άλλη μια ιδέα για να στολίσετε την τάξης σας θα μπορούσε να είναι ‘’το καράβι της Οδύσσειας’’ και να μια ευκαιρία για να μιλήσουμε στα παιδιά για τα ελληνικά ήθη και έθιμά μας που έχουν εκλείψει.

   Εδώ θα χρειαστείτε μπλε χαρτόνι για το σκελετό του καραβιού και άσπρο για τα πανιά. Στο μπλε χαρτόνι μπορούν να γράψουν τους θεούς που αποφάσισαν να γυρίσει ο Οδυσσέας στην Ιθάκη και στα πανιά, στο ένα το όνομα όσων βρίσκονται στην Ιθάκη πχ Πηνελόπη, Τηλέμαχος, Μνηστήρες και στο άλλο το όνομα του κεντρικού ήρωα.

  Δώστε στα παιδιά τον χώρο και το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους και θα εκπλαγείτε!!!!

 

Τατσώνα Βικτωρία \

Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Υπεύθυνη προγραμμάτων Διαφοροποιημένης Μάθησης Ββάθμιας Εκπαίδευσης

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση