Καλοκαιρινά βιβλία! Μάθηση και διασκέδαση!

Το Καλοκαίρια είναι ευκαιρία τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο των βιβλίων. Να ανακαλύψουν πολύχρωμες σελίδες και να θυμηθούν γνώσεις και ιδέες. Παρουσιάζουμε μερικές ιδέες  για βιβλία κατάλληλα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας . Και το Κ αλοκαίρι θα πάρει νότα βιβλίων!!

 

  1. Φανταστικές Καλοκαιρινές Διακοπές 
    Είναι μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων με ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες. Μέσα από αυτά τα βιβλία, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού και της ποίησης, θα ακονίσουν το μυαλό τους και θα αναπτύξουν τη λογική σκέψη, την παρατηρητικότητα, την ικανότητα συγκέντρωσης και όχι μόνο, λύνοντας σπαζοκεφαλιές, γρίφους και κάθε λογής πνευματικά παιχνίδια. Η σειρά αποτελείται από ένα βιβλίο για κάθε τάξη.

2. Παιχνίδια Λογικής (από 9 χρονών)
   Παιχνίδια Μαθηματικών (εκδ. Πατάκη)

Το παιδί εξασκείται στην κατανόηση των προβλημάτων, στην αναζήτηση στοιχείων, στην παρατήρηση σχημάτων, στον συνδυασμό των δεδομένων και, τέλος, στην επαλήθευση των αποτελεσμάτων. Ένας έξυπνος και διασκεδαστικός τρόπος καλλιέργειας της κριτικής  και αφαιρετικής  σκέψης των παιδιών.

3. Σταυρόλεξα Ορθογραφίας(εκδ. Πατάκη)
Σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλα παιχνίδια που διασκεδάζουν, αλλά και βοηθούν τους μαθητές να μάθουν την ορθογραφία των λέξεων που προτείνονται από το σχολικό βιβλίο της Γλώσσας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και κατά την περίοδο των διακοπών από μαθητές που θα πάνε ή που έχουν τελειώσει την αντίστοιχη τάξη.

   
4. Στυβοκεφαλιές (εκδ. Πατάκη)
Οι Στυβοκεφαλιές είναι μια σειρά βιβλίων ευχάριστων και διασκεδαστικών, που κρατούν συντροφιά στα παιδιά όλες τις ώρες. Περιέχουν κουίζ, λαβύρινθους, παιχνίδια παρατηρητικότητας, παιχνίδια λογικής, ασκήσεις ζωγραφικής και πολλά άλλα. 

 

 

5. Το εκπληκτικό βιβλίο της επιστήμης – Ερωτήσεις και απαντήσεις (εκδ. Susaeta)

 

Πολύ συχνά, ερωτήσεις που γεννιούνται αυθόρμητα στα παιδιά σχετικά με τον κόσμο που τα περιβάλλει προκαλούν σύγχυση στους μεγάλους. Το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις εξηγώντας με απλό και κατανοητό τρόπο καθετί που μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους.

6. Το βιβλίο των Γιατί. Είναι μία σειρά βιβλίων που βοηθούν στην εξάσκηση της σκέψης και στη βελτίωση της κριτική ικανότητας αφού ενισχύουν ικανότητες αίτιου- αποτελέσματος.

7. Παίξε, διάβασε, σχεδίασε και γέλα

Τριακόσιες σελίδες γεμάτες παιχνίδια, ασκήσεις, κόμικς, αυτοκόλλητα, χιλιάδες δραστηριότητες για να περάσει το παιδί ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. Ένα πλήρες βιβλίο που θα ενθουσιάσει όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς, που θα βρουν σ΄ αυτό όλα όσα χρειάζονται! 

8. Συναρπαστικές διακοπές

Τα βιβλία της σειράς «Συναρπαστικές διακοπές», αποτελούν την ιδανική λύση για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Μέσα από εύληπτα κείμενα, συναρπαστικές πληροφορίες, ευχάριστα και ψυχαγωγικά παιχνίδια γνώσης, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες, ανέκδοτα, παροιμίες, γρίφους και σπαζοκεφαλιές, αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για την επανάληψη και την εμπέδωση των βασικών σημείων των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς που μόλις τελείωσε και για την προετοιμασία της επόμενης.

 
9.  Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας (από 8 χρονών)

–          Πειρατές

–          Νεράιδες

–          Για το ταξίδι

10 . Γελάω και μαθαίνω με 120 Δραστηριότητες (από 6 χρονών)

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο με πολλές δραστηριότητες, γελοιογραφίες και παιχνίδια, που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες αλλά και να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους. Κρυπτόλεξα, εικονόλεξα, διαφορές, παιχνίδια με αριθμούς και πράξεις και άλλα πολλά θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

11.   Βιβλία με εικόνες και αστείες ιστορίες

Επιλέξτε βιβλία ανάλογα με την ηλικία, το αναγνωστικό επίπεδο και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Πολύ ωραίες σειρές είναι:

– Ξεκαρδιστικές ιστορίες: Τζερόνιμο Στίλτον

– Ντετέκτιβ Κλουζ

– Ο μικρός Νικόλας

– Ζακ Πάουερ

– Μικρός Επιστήμονας

– Πετάει Πετάει

– Βατόμουρο

Βιβλία για παιδιά και νέους, σειρά: χωρίς σωσίβιο, επίπεδο 1, δελφίνι επίπεδο  2, 3 εκδόσεις Πατάκη .

 

Μάρθα Ι.Ηλιοπούλου

Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος

MA Special Education/B.T.E.C Edexcel

Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση