Εσύ ξέρεις ποια είναι τα τρια βήματα που πρέπει να κάνεις πριν το Πανεπιστήμιο;

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσεις με βάση τα μόρια που έχει συγκεντρώσει σε ποια σχολή θα επιθυμούσες να εισαχθείς. Η επιλογή που θα κάνεις θα πρέπει να είναι πολύ σωστά μελετημένη και να βασίζεται τόσο στις κλίσεις και τα ενδιαφεροντάς σου, όσο όμως και στα μόρια που κατάφερες να γράψεις. Φέτος οι διάφορες αλλαγές που πραγματοποιπήθηκαν στο κομμάτι των Πανελλαδικών εξετάσεων και της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και Διπλό Μηχανογραφικό) απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Για αυτό το λόγο στο Κέντρο Εξέλιξη μπορούμε να σου παρέχουμε την καθοδήγηση που χρειάζεσαι, έτσι ώστε να αποφασίσεις σωστά για το ποιές σχολές θα δηλώσεις και έπειτα να συμπληρώσεις έξυπνα το μηχανογραφικό σου δελτίο.

Ποια βήματα πρέπει όμως να ολοκληρωθούν πριν υποβάλεις το οριστικο μηχανογραφικό σου δελτίο;

ΒΗΜΑ 1o        > Σε αυτό το αρχικό στάδιο θα ήταν πολύ βοηθητικό για εσένα να συμπλήρωσεις μια σειρά απο ψυχομετρικά εργαλεία για τον προσδιορισμό των ενδιαφερόντων, των κλίσεων, των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων σου.

ΒΗΜΑ 2o        > Μετά την συμπλήρωση των ψυχομετρικών εργαλείων και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, προγραμματίζουμε μια συμβουλευτική συνάντηση, στην οποία πραγματοποιείται μια ενημέρωση για το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα και για τους προσανατολισμούς. Επίσης γίνεται μια συζήτηση πάνω στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του υποψηφίου και σε τι εργασιακά περιβάλλοντα θα ταίριαζε να εργαστεί.

ΒΗΜΑ 3o        > Στο τελευταίο βήμα πραγματοποιείται η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου με σωστή καθοδήγηση και πολύ προσεκτική μελέτη των σχολών που ο υποψήφιος επιθυμεί να δηλώσει.

Στο κέντρο μας λοιπόν παρέχουμε ένα πακέτο τριών συνεδριών, μέσα στις οποίες θα ενημερωθείς για όλες τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα αναλύσουμε μαζί τους στόχους σου και θα σε ενημερώσουμε αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών των σχολών που σκέφτεσαι να δηλώσεις. Τέλος, θα σε βοηθήσουμε να κατηγοριοποιήσεις και να ομαδοποιήσεις τις επιλογές σου, έπειτα να τις ιεραρχίσεις και τέλος να καταθέσεις σωστά συμπληρωμένο το μηχανογραφικό σου δελτίο.

Σε περιμένουμε λοιπόν στο Κέντρο Εξέλιξη, να γνωριστούμε και να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μπεις στη σχολή που θα σου ταιριάζει και μέσα σε αυτή θα μπορείς να εξελιχθείς!

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ταουσάνης, Χ. (2021). Σχολές, Σπουδές & Πανελλαδικές. Αθήνα: Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

Studybot (2021). https://studybot.employ.edu.gr (πρόσβαση 15 Ιουλίου 2021).

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση