Κοινωνική Λέσχη

Η κοινωνική λέσχη δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά με ΔΑΦ και νοητική υστέρηση να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να δημιουργήσουν κοινωνικές σχέσεις (δεξιότητες φιλίας, διαχείριση διαφωνιών) και να εμπλουτίσουν τα ενδιαφέροντά τους. Το πρόγραμμα αυτό βοηθάει τα παιδιά να μάθουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, τη διαχείριση χρημάτων, την οργάνωση του χρόνου, τη διαχείριση απρόοπτων καταστάσεων και τη γενικότερη αυτονόμησή τους στην καθημερινή ζωή (super market, καφετέρια, μαγαζιά) . Η συχνότητα της κοινωνικής λέσχης είναι 1 φορά την εβδομάδα με διάρκεια 1 ώρα (σταθερή μέρα και ώρα).

Ομάδες ψυχαγωγίας

Η Ομάδα ψυχαγωγίας δίνει την ευκαιρία στα παιδιά με ΔΑΦ, νοητική υστέρηση , ΔΕΠ-Υ να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς χώρους ψυχαγωγίας (σινεμά, θέατρο , κοινωνικές εκδηλώσεις) και τους κανόνες της εκάστοτε περίστασης (περιμένω τη σειρά μου, κάνω ησυχία, κάθομαι όμορφα, δεν μιλάω). Ο βασικός στόχος είναι η επαφή με το κοινωνικό περιβάλλον να βιώνεται ως μια θετική εμπειρία από τα άτομα αυτά και να υλοποιείται σχεδιασμένα και με την εποπτεία εξειδικευμένων θεραπευτών και όχι μεμονωμένα και χωρίς συγκεκριμένη στοχοθεσία. Οι ομάδες ψυχαγωγίας έχουν συχνότητα 1 ή 2 φορές μηνιαίως με διάρκεια 2-3 ώρες ανάλογα τη δραστηριότητα.

Γενικές Πληροφορίες για τα Εξωτερικά Προγράμματα:

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 10-18 χρονών και σε ενήλικες μέχρι 20 χρονών.

Τα μέλη μπορούν να είναι από 3 έως 6 και στα 2 προγράμματα.

Τα προγράμματα λειτουργούν με την εποπτεία 2 θεραπευτών Ψυχολόγων εξειδικευμένων στη διαχείριση ατόμων με ΕΕΑ.

Ημερομηνία Έναρξης: Οκτώβριος 2016

Κόστος: Το κόστος των συναντήσεων ανέρχεται στα 15 ευρώ ανά συνάντηση. Οι περαιτέρω δαπάνες για τις εξωτερικές δραστηριότητες θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις περιστάσεις και θα αφορούν αποκλειστικά τους γονείς των παιδιών.