ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MESSY-PLAY

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MESSY-PLAY

Ένα μοναδικό, διασκεδαστικό και άκρως πρωτότυπο ομαδικό πρόγραμμα ξεκινά στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού και  Εφήβου «Εξέλιξη»!!

Το ομαδικό πρόγραμμα “Messy Play” έρχεται για να προσφέρει χαρά αλλά και να εξελίξει τις αισθήσεις των παιδιών!

Τι είναι το Messy Play?

Το Messy (ή Sensory) Play, δηλαδή το αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει, είναι το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου, παιδιά όλων των ικανοτήτων και ηλικιών, χρησιμοποιούν υλικά που εστιάζουν σε όλες τις αισθήσεις.

Με τη φυσική περιέργεια και ορμή που διακρίνει τα παιδιά, εξερευνούν ελεύθερα και πειραματίζονται σε ασφαλές περιβάλλον, με τον δικό τους τρόπο και στον δικό τους χρόνο καθοδηγούμενα από τον εαυτό τους και μόνο.

Αυτό το είδος παιχνιδιού βέβαια δεν είναι κάτι νέο, δεν το ανακαλύψαμε δηλαδή εμείς οι ενήλικοι αλλά είναι ο φυσικός τρόπος παιχνιδιού των παιδιών, τα οποία πάντα ήθελαν και επιδίωκαν να παίζουν με όλες τους τις αισθήσεις, με τα χώματα, τις λάσπες, τον πηλό, Τα μικρά παιδιά, λοιπόν, βασίζονται στα ερεθίσματα που μιλάνε στις αισθήσεις τους για να μάθουν για το ευρύτερο περιβάλλον τους.

Γιατί ενσωματώθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη»;

Η έκθεση των παιδιών, ειδικά των παιδιών της πόλης αλλά και παιδιών με ΔΕΠ-Υ, αυτισμό και γενικευμένες δυσκολίες σε αισθητηριακές εμπειρίες μειώνεται. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολλά αισθητηριακά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες στην ανάπτυξη.

Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου διοργανώνει το συγκεκριμένο ομαδικό πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιείται από την έμπειρη ομάδα ψυχολόγων του κέντρου μας.

Το πρόγραμμα «Messy Play» θα έχει δύο τμήματα, καθώς θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 2 ετών έως 6 ετών αλλά και σε παιδιά από 6 ετών έως 10 ετών.

Τιμή προγράμματος: 15 ευρώ

Κεντρικό κατάστημα: Λεωνίδου 1, Σπάρτη Τηλ.: 2731081050

Υποκ. 1: Λεωνίδου 40, Σπάρτη Τηλ.: 2731082009

Υποκ. 2: Μολάοι :(Πλησίον Παιδικού Σταθμού)

Τηλ.: 2732023421

Περισσότερες πληροφορίες www.kentro-exelixi.gr

Facebook: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Instagram: kentro_exelixi

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση