Σημαντικά Νέα για Παιδιά με Αυτισμό

Σημαντικά Νέα για Παιδιά με Αυτισμό

Ποια είναι τα ευχάριστα νέα για παιδιά με αυτισμό;

Ένα χρόνιο αίτημα ικανοποιήθηκε φέτος, αφού για πρώτη φορά, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, οι μαθητές με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, εφόσον το επιθυμούν, έχουν το δικαίωμα να εντάσσονται στον πίνακα του 5%, στις κατηγορίες αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπηρία από 67% και πάνω.

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο μερικών ανθρώπων, αλλά κοινό δικαίωμα όλων και από αυτόν τον κανόνα δε θα πρέπει να εξαιρούνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες και, ειδικότερα, τα παιδιά με αυτισμό.

Ποια είναι η διαδικασία ένταξης σε πανεπιστήμια;

Οι υποψήφιοι, εφόσον έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες επιτροπές, συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και, χωρίς να συμμετάσχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις, οι εγκεκριμένοι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στα ΑΕΙ και στα ΑΤΕΙ της χώρας.

Πότε είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023;

Η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023, έχει οριστεί από την Τρίτη 29-11-2022 έως και τη Δευτέρα 12-12-2022 για όλους τους υποψήφιους.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη».

 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ «ΕΞΕΛΙΞΗ»

Κεντρικό Κατάστ.: Λεωνίδου 1 / 27310-81050

Υποκ/μα: Λεωνίδου 40 / 27310-82009

Υποκ/μα: Μολάων Πλησίον Παιδικού Σταθμού 2732023421

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση