Μαθαίνοντας μαζί με το παιδί μας !

Ποιοι μέθοδοι ακολουθούνται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ; 

 

Ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων που στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Είναι ένα πρόγραμμα που ακολουθεί τους αναπτυξιακούς ρυθμούς των παιδιών. Γίνεται εναλλαγή μεθόδων και τεχνικών για την καλύτερη συμμετοχή των παιδιών. 

Πολυαισθητηριακή Διδασκαλία- Messy Play

Πιστοποιημένη ομάδα υλοποιεί ένα πλούσιο αισθητηριακό παιχνίδι, το οποίο βοηθά στην προσωπική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Ακόμα, το ενθαρρύνει να αναπτύξει δεξιότητες επικοινωνίας και να καλλιεργήσει δεξιότητες γλώσσας, μαθηματικών και δημιουργικότητας. 

Μοντεσσοριανή Παιδαγωγική

Ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτονομία του παιδιού, το οποίο προοδεύει με  τους δικούς του ρυθμούς επιλέγοντας το ίδιο τις δραστηριότητες του σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, πλούσιο σε ερεθίσματα! 

«Ο στόχος της εκπαίδευσης στην νεαρή παιδική ηλικία θα πρέπει να είναι να ενεργοποιήσει την φυσική επιθυμία του παιδιού να μάθει»
Maria Montessori 

Παιγνιοθεραπεία

Το παιδί μαθαίνει την σωστή χρήση των παιχνιδιών, την συνεργασία, την καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων και την ρύθμιση οπτικών, αισθητηριακών και κινητικών ερεθισμάτων.

Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης

Εξειδικευμένη ομάδα θεραπευτών χρησιμοποιεί κατάλληλες τεχνικές σε ειδικές συνθήκες, οι οποίες θα βοηθήσουν ένα παιδί βρεφικής και νηπιακής ηλικίας με αναπτυξιακές δυσκολίες να αναπτύξει στο μέγιστο τις ικανότητές του.

Μέθοδος Hanen

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γλωσσικής ανάπτυξης που βοηθά τους γονείς να αναγνωρίσουν το στυλ επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης του παιδιού, να αναγνωρίσουν τι κινητοποιεί το παιδί και να εντοπίσουν τρόπους ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης του. 

Κλίμακα Bayle

Πρόκειται για ένα εργαλείο που αξιολογεί την ανάπτυξη της λειτουργικότητας του παιδιού, το οποίο καθορίζει τα παιδιά με αναπτυξιακή καθυστέρηση και παρέχει έγκαιρα θεραπευτική παρέμβαση.

 

Φόρμα συμμετοχής στο πρόγραμμα μας: https://bit.ly/44SgwrX

Μάθετε περισσότερα: https://bit.ly/460elCW

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη»

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας, Τηλ. 27310 81050 /6978733472

Υποκάταστημα: Λεωνίδου 40, Τηλ.27310 82009

Κεντρικό Υποκατάστημα Μολάων (Πλησίον Παιδικού Σταθμού): Τηλ. 27320 23421

Site: www.kentro-exelixi.gr

E-mail: [email protected]

Fb: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Instagram: kentro_exelixi

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση