Διαλέγω Επάγγελμα

  • Μου αρέσει
  • Μπορώ / Μου ταιριάζει
  • Ενημερώνομαι

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Αναζητώ στο σχολείο τον προσανατολισμό που να μου ταιριάζει, να μου αρέσουν τα μαθήματα και να με βοηθάει να επιλέξω το επάγγελμα που θέλω. Έγραψα Πανελλήνιες και τώρα ψάχνω σχολές και τμήματα. Δεν ξέρω τι μου ταιριάζει καλύτερα, σε ποιο επάγγελμα θα ήμουν καλός/η; Πώς μπορώ να βοηθηθώ; Τη λύση στις αγωνιώδεις απορίες των εφήβων μπορεί να προσφέρει ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

Σωστός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Τι μου ταιριάζει;
Tι επιθυμώ;
Τι είναι εφικτό;

Στο Κέντρο μας θέτουμε ως προτεραιότητα την απάντηση από την μεριά των εφήβων σε τρία κρίσιμα ερωτήματα: ποιος είσαι – τι θέλεις – τι μπορείς να κάνεις. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός υλοποιείται με την αξιοποίηση ενός επιστημονικού εργαλείου διαχωρισμένου σε δύο επίπεδα: διαγνωστικό και πληροφοριακό.

Το διαγνωστικό επίπεδο αφορά τη χορήγηση ενός έγκυρου αντικειμενικού ψυχομετρικού εργαλείου που έχει σταθμιστεί στην Ελλάδα και όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το συγκεκριμένο επιστημονικό εργαλείο (AristonCandidate) είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και άμεσα συνδεδεμένο με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Διερευνά μέσα από αντικειμενικά μετρήσιμες δοκιμασίες με 450 ερωτήματα μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον τα εξής δεδομένα: α) προσωπικότητα, β) κλίσεις, ικανότητες, προτιμήσεις, γ) αυτοεκτίμηση και δ) έλεγχος εστίασης.

Στο πληροφοριακό επίπεδο παρουσιάζεται μία αναλυτική αναφορά βασισμένη στα αποτελέσματα του σταθμισμένου εργαλείου και παρέχονται επεξηγηματικές συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες κάθε εφήβου.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι το επιστημονικό εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού που χρησιμοποιείται στο Κέντρο μας είναι διαμορφωμένο με το νέο εξεταστικό σύστημα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλα έχουν συμπεριληφθεί ανάλογες τροποποιήσεις και διατίθεται και η νέα έκδοση του τεστ Noisis, το οποίο εντοπίζει την ομάδα προσανατολισμού και τα επιστημονικά πεδία σύμφωνα με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Έγκυρα, έγκαιρα και με διεπιστημονική προσέγγιση από την ομάδα του Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη», τώρα και στο χώρο σας.

Παροχή συνοπτικού προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού ειδικά διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες σας.

Περιλαμβάνει:

  • Σύντομη Ενημερωτική Ομιλία Επαγγελματικού Προσανατολισμού (προσανατολισμοί, επιστημονικά πεδία, επαγγελματικά δικαιώματα, «οφθαλμαπάτες» μηχανογραφικού) για κάθε σχολική τάξη ξεχωριστά (Ά –Β΄- Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου).

Έπειτα, εξατομικευμένη προσέγγιση:

  • Συμβουλευτική Συνέντευξη
  • Πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού (AristonCandidates) που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, την αυτοεκτίμηση, τα ενδιαφέροντα του εφήβου. Εντοπίζει και προτείνει τα αντίστοιχα τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που ταιριάζουν στα παιδιά.

Απευθύνεται:

  • Σε μαθητές Γυμνασίου για να ανακαλύψουν κλίσεις και δεξιότητες,
  • Σε μαθητές Λυκείου για να επιλέξουν τον προσανατολισμό που τους ταιριάζει
  • Σε τελειόφοιτους και απόφοιτους για να επιλέξουν σχολή και επάγγελμα με βάση την προσωπικότητα και την αγορά εργασίας.

Εφαρμόζεται:

  • από μία εξειδικευμένη ομάδα ειδικών θεραπευτών, ψυχολόγο και ειδικό παιδαγωγό, εκπαιδευμένους σε ψυχομετρικά εργαλεία προσαρμοσμένα στο ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα.