Ricardo Spencer

Κοκκινάκου Κανέλλα-Άννα

Ψυχολόγος

Η Κοκκινάκου Κανέλλα- Άννα είναι γεννημένη στην Αθήνα, το έτος 1990 και μεγαλωμένη στα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου από το 2013. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων στη Θετική Ανατροφή (Positive Parenting), από την Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφοριστικής Παιδιατρικής. Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ενηλίκων ύστερα από παρακολούθηση ετήσιου σεμιναρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Bologna για ένα εξάμηνο, μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα Erasmus.

Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση της Ιταλικής, την οποία και εξέλιξε κατά τη φοίτηση της στο πανεπιστήμιο της Ιταλίας.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, όπως:

  • Βιωματικό Εργαστήριο: «Βιωματική Ψυχοεκπαίδευση στην Αποτελεσματική Διαχείριση Θυμού», Athenian College, Αθήνα.
  • Θεωρητικό-Βιωματικό Σεμινάριο «Το παιδικό Ιχνογράφημα από Ψυχολογικής και Εικαστικής Πλευράς» (διάρκειας 5 ωρών)
  • Σεμινάριο «Παιδί και νυχτερινός ύπνος. Βοηθάει να κοιμόμαστε μαζί του;», Psychopedia Webinars (μέσω skype)
  • Σεμινάριο, «Το παιδί μου λέει ψέματα. Πώς να το διαχειριστώ;», Psychopedia Webinars (μέσω skype)
  • Σεμινάριο, «Διαχείριση επιθετικής συμπεριφοράς, θυμού και άγχους στο παιδί», Psychopedia Webinars (μέσω skype)
  • Σεμινάριο, «Θεωρητικές Προσεγγίσεις και βασικές δεξιότητες τεχνικών συμβουλευτικής», Aegean College (μέσω skype)
  • Σεμινάριο «Το άγχος και οι διαταραχές του», ikid-Webinars

Έχει παρακολουθήσει επίσης τα παρακάτω συνέδρια:

  • 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Σύγχρονες θεωρίες και πρακτικές στην Εκπαίδευση», Γύθειο.
  • Συνέδριο: «Κοινοτική Κλινική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Υγείας και Δημόσια Υγεία», 4ο Πανελλήνιο Συνέδριου του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ, Αθήνα.
  • Συνέδριο: «Σύγχρονες Προκλήσεις και Συμβουλευτική-Προσανατολισμός», Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, Αθήνα.
  • Συνέδριο: «Οι Ελληνικές Ρίζες της Ψυχανάλυσης», Διεθνές Συνέδριο, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τέλος παρακολούθησε και συμμετείχε ως ομιλήτρια στην ημερίδα: «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος», την οποία οργάνωσε το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Λακωνίας και του Δήμου Σπάρτης, με θέμα «Η Κοινωνική Ένταξη των ΑμεΑ και ο Ρόλος της Οικογένειας».

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε στο Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης Σ.Ε.Π&Ε., (180 ώρες), όπου είχε άμεση επαφή με νέους και μαθητές, συμμετείχε στη χορήγηση ερωτηματολογίων, στη διαχείριση των αποτελεσμάτων και στην επαρκή αναφορά για καθένα. Εργάστηκε εθελοντικά στο Χαμόγελο του Παιδιού, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊας Κυριακού», όπου ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα και δημιουργική απασχόληση παιδιών. Επίσης, εργάστηκε εθελοντικά σε σπίτι φιλοξενίας «La Tenda”, όπου ήταν υπεύθυνη για την προετοιμασία για το σχολείο και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών 0-7 ετών, στην πόλη Forli της Ιταλίας. Εθελοντική εργασία προσέφερε και στο Δήμο Μονεμβασίας, στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», όπου παρείχε ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένα άτομα. Εργάστηκε με πεντάμηνη σύμβαση στο Δεύτερο Δημοτικό Σπάρτης, όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Θέση ψυχολόγου, επίσης με πεντάμηνη σύμβαση κατείχε στο Δήμο Μονεμβασίας, παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου ψυχολόγου στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, ως σύμβουλος γονέων. Από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται στο κέντρο Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη», με αντικείμενο την ατομική και οικογενειακή συμβουλευτική σε γονείς παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες, την παροχή υπηρεσιών Επαγγελματικού Προσανατολισμού και το συντονισμό ομάδων γονέων.

Φόρμα Επικοινωνίας

Χρειάζεστε βοήθεια; Στείλτε μας το μήνυμά σας