ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΓΙΟΡΤΩΝ

Τα Χριστούγεννα αποτελούν την πιο χαρούμενη και πιο διασκεδαστική περίοδο του χρόνου για τους μικρούς μας φίλους. Μέσω της φαντασίας και της δημιουργικότητας  που αποτελούν μέρος της Ψυχοκινητικής Αγωγής, τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι  αυτής της περιόδου αποτελεί η δημιουργική απασχόληση των γονέων και των παιδιών. Μαζί μπορούν να παίξουν, να γελάσουν, να χαρούν και να δημιουργήσουν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των παιχνιδιών όπως για παράδειγμα:

 

  • Της δημιουργίας ενός τραμπολίνο. Αποτελεί μια εξαιρετική αεροβική άσκηση που προάγει την διασκέδαση, την χαρά και την ανεμελιά.

 

  • Μέσω του χούλα- χουπ. Με την χρήση ενός πολύχρωμου στεφανιού το παιδί ενεργοποιεί περισσότερες από μια μυϊκές ομάδες με αποτέλεσμα να βελτιώνεται ο συντονισμός αλλά και η αίσθηση του ρυθμού.

 

 

  • Κάνοντας ασκήσεις ισορροπίας. Προμηθευτείτε ένα δίσκο- τραμπάλα ισορροπίας, στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν να σταθούν ή να καθίσουν, να κάνουν περιστροφές, να μετακινηθούν ώστε να βελτιώσουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

 

  • Χορεύοντας. Ο χορός αποτελεί μια εξαιρετική δραστηριότητα για κινητική εκτόνωση. Ενεργοποιείστε την μουσική χωρίς να χρειάζεστε πίστα.

 

 

  • Κάνοντας σκοινάκι. Το σκοινάκι βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν την ελαστικότητα τους, την ταχύτητα τους και γενικά την φυσική τους κατάσταση. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ισορροπία τους και τον συντονισμό τους, γυμνάζοντας έμμεσα και το μυαλό.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση