Τι είναι το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού;

Το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού επικεντρώνεται, κατά κύριο λόγο, στην ενίσχυση και ανάπτυξη της ατομικής προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία ιδιοσυγκρασίας, ταλέντου, δεξιοτήτων, κλίσεων και άλλων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Αξιολογούνται οι ιδιαιτερότητες κάθε μαθητή ή μαθήτριας, προκειμένου να διαμορφωθεί ο κατάλληλος συνδυασμός προσωπικών χαρακτηριστικών και απαιτήσεων του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος σπουδών σε συσχέτιση με την “κουλτούρα” και τις προϋποθέσεις εργασιακών πλαισίων καριέρας και τομέων ειδικότητας.

Ποια είναι τα κρίσιμα ερωτήματα;

Στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «ΕΞΕΛΙΞΗ» θέτουμε ως προτεραιότητα την απάντηση, από την μεριά των εφήβων, σε τρία κρίσιμα ερωτήματα:

  1. Ποιος είσαι;
  2. Τι θέλεις;
  3. Τι μπορείς να κάνεις;

Πώς υλοποιείται ο επαγγελματικός προσανατολισμός;

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός υλοποιείται με την αξιοποίηση ενός επιστημονικού εργαλείου διαχωρισμένου σε δύο επίπεδα: διαγνωστικό και πληροφοριακό.

Το διαγνωστικό επίπεδο αφορά τη χορήγηση ενός έγκυρου αντικειμενικού ψυχομετρικού εργαλείου, που έχει σταθμιστεί στην Ελλάδα και όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το συγκεκριμένο επιστημονικό εργαλείο (Ariston Candidate) είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και άμεσα συνδεδεμένο με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Διερευνά μέσα από αντικειμενικά μετρήσιμες δοκιμασίες με 450 ερωτήματα τα εξής δεδομένα:

α) προσωπικότητα

β) κλίσεις, ικανότητες, προτιμήσεις

γ) αυτοεκτίμηση

δ) έλεγχος εστίασης

Στο πληροφοριακό επίπεδο παρουσιάζεται μία αναλυτική αναφορά βασισμένη στα αποτελέσματα του σταθμισμένου εργαλείου και παρέχονται επεξηγηματικές συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες κάθε εφήβου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά το πέρας του Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου στο κέντρο μας για την επιλογή των σχολών.

Εμείς ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και Καλή Σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά και θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο!

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη»

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας, Τηλ. 27310 81050 / 6978733472

Υποκατάστημα: Λεωνίδου 40, Τηλ. 27310 82009

Κεντρικό Υποκατάστημα Μολάων (Πλησίον Παιδικού Σταθμού): Τηλ.27320 23421

Site: www.kentro-exelixi.gr

E – mail: [email protected]

Facebook & Instagram: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Instagram: kentro_exelixi

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση