Κινητικό Παιχνίδι <<Πειρατικοί Χάρτες>>

Τι θα χρειαστούμε: Λευκές κόλλες χαρτί και μαρκαδόρους.

 

Πως παίζεται:  Οι μαθητές έχουν δημιουργήσει χάρτες ζωγραφίζοντας μια διαδρομή από ευθείες, καμπύλες, σπείρες, τελείες και ότι άλλο μπορούν να φανταστούν. Ορίζουμε έναν χώρο  ο οποίος θα αποτελεί και το νησί του θησαυρού μας. Όλοι οι πειρατές αποβιβάζονται από το πλοίο και καταλαμβάνουν την ακτογραμμή του νησιού.  Μοιράζουμε τους μυστικούς  χάρτες και με το σύνθημα «Αχόιιιιιιι» οι χάρτες ξετυλίγονται και όλοι οι πειρατές εξορμούν για την ανεύρεση του θησαυρού. Περπατάνε προς την κατεύθυνση που τους δείχνει ο χάρτης. Όποιος φτάσει στον θησαυρό μπορεί να αλλάξει τον χάρτη του με κάποιον συν-Θηρευτή του και συνεχίζει την αναζήτηση.

 

Σκοπός: είναι η αποκρυπτογράφηση του χάρτη, το πώς μετασχηματίζω κάτι που βλέπω σε κίνηση.

 

Το παιχνίδι αποτελεί μια πολύ καλή πηγή για  την ανάπτυξη  της φαντασίας, της όρασης και του σώματος καθώς αυτά δουλεύουν ταυτόχρονα, μετατρέποντας την αφαιρετική γεωμετρική ζωγραφική σε μια προσωπική κινητική εμπειρία.

 

Βιβλιογραφία:

Ζορμπάλη Β., Ψάλτου Ε., Απέργη Α., Δευτεραιου Κ., Κρεμαστα Π. Γιατί το παιχνίδι «τρέχει» και «πέφτει». Εγχειρίδιο κινητικών παιχνιδιών για εκπαιδευτικούς και γονείς. Εκδόσεις Πατάκη.

 

Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής

Κακοκέφαλου Μαρία

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση