Κινητικό Παιχνίδι <<Πέφτω-πιάστε με>>

Τι θα χρειαστούμε: δυο ομάδες παικτών.

 

Πως παίζεται:  Χωρίζουμε τις ομάδες σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Κάποιος από το ένα στρατόπεδο φωνάζει ένα όνομα της άλλης ομάδας. Όποιος ακούσει το όνομα του τρέχει και πέφτει στην ομάδα που τον φώναξε. Το σώμα που πέφτει μπορεί να λιώσει, να πέσει σαν σανίδα, να πηδήξει και να προσγειωθεί στην αντίπαλη ομάδα. Η ομάδα συντονίζεται και βρίσκει έναν τρόπο να τον σώσει, να τον πιάσει να τον υποδεχτεί. Μόλις επαναφέρουν τον παίκτη σε όρθια θέση, εκείνος επιστρέφει στην ομάδα του. Κάθε φορά μπορεί να ακουστεί μόνο ένα όνομα. Καθώς το παιχνίδι κυλάει μπορούν να ακούγονται και από τις δυο ομάδες ονόματα ταυτόχρονα.

 

Σκοπός: είναι να βοηθήσει τους παίκτες να εξοικειωθούν με την διαχείριση του βάρους  του σώματος, τόσο του δικού τους όσο και των άλλων.

 

Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι που εξοικειώνει τους παίκτες με την επαφή, καλλιεργώντας παράλληλα το αίσθημα της ασφάλειας καθώς ο παίκτης αφήνει το βάρος του σε μια ομάδα χεριών που περιμένει να τον υποδεχτεί.  Αναπτύσσει ταυτόχρονα τα αντανακλαστικά της ομάδας- δέκτη ώστε να συνεργαστεί αστραπιαία και να μην αφήσει το σώμα που  αιωρείται στην τύχη της βαρύτητας.

 

Βιβλιογραφία:

Ζορμπάλη Β., Ψάλτου Ε., Απέργη Α., Δευτεραιου Κ., Κρεμαστα Π. Γιατί το παιχνίδι «τρέχει» και «πέφτει». Εγχειρίδιο κινητικών παιχνιδιών για εκπαιδευτικούς και γονείς. Εκδόσεις Πατάκη.

 

Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής

Κακοκέφαλου Μαρία

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση