Μια δασκάλα εξηγεί…

Τι χρειάζεται να ξέρει ένα παιδί Α’ Δημοτικού;

Το νηπιαγωγείο αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για την ανάπτυξη πλήθους δεξιοτήτων ενός παιδιού. Η μετάβαση, όμως, από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό είναι μια μετάβαση σε μια νέα κατάσταση και σ’ ένα καινούριο και διαφορετικό περιβάλλον.

Έρχεται, λοιπόν, το πρωτάκι μας στις μεγάλες τάξεις του δημοτικού σχολείου και έρχεται αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις, όπως, για παράδειγμα, να είναι σε θέση να μένει συγκεντρωμένο, να μπορεί να κρατάει καλά το μολύβι, να εκτελεί οργανωμένες δεξιότητες, να κατανοεί εντολές και να συνεργάζεται με τους γύρω του.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τις γλωσσικές δεξιότητες, το πρώτο σκαλί είναι η φωνολογική ενημερότητα, η ικανότητα, δηλαδή, του παιδιού να χειρίζεται γράμματα και συλλαβές. Ως εκ τούτου, οφείλει να αναγνωρίζει τα φωνήματα και να τα εντοπίζει μέσα σ’ ένα κείμενο, να μπορεί να συνδέει φωνήματα και να δημιουργεί συλλαβές, που είναι μια βασική ικανότητα, για να μπορέσει να μάθει ανάγνωση.

Τέλος, σχετικά με τις μαθηματικές δεξιότητες, το μικρό μας χρειάζεται να γνωρίζει τους αριθμούς μέχρι το 10, να μπορεί να μετράει μικρό αριθμό αντικειμένων και να είναι σε θέση να αναγνωρίζει κάποιους αριθμούς. Συγχρόνως, να ξέρει τις μέρες της εβδομάδας, τις ποσότητες και να μπορεί να εντοπίζει ομοιότητες και διαφορές.

Ένα πρωτάκι με διάθεση και όρεξη για μάθηση είναι ένα πρωτάκι που θα βιώσει τη σχολική επιτυχία!

Θέλετε να προετοιμάσετε κατάλληλα το παιδί σας ; Δείτε περισσότερα εδώhttps://rb.gy/av2hwf

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα εδώhttps://bit.ly/4c0VBFw

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη»

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας, Τηλ. 27310 81050 /6978733472

Υποκάταστημα: Λεωνίδου 40, Τηλ.27310 82009

Κεντρικό Υποκατάστημα Μολάων (Πλησίον Παιδικού Σταθμού): Τηλ. 27320 23421

Site: www.kentro-exelixi.gr

E-mail: [email protected]

Fb: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Instagram: kentro_exelixi

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση