Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς για ευκολότερη μάθηση;

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς για ευκολότερη μάθηση;

Οι δάσκαλοι θα σας ευγνωμονούν για την συνεργασία σας και την επιθυμία σας να συμμετάσχετε σε αυτό το δύσκολο, αλλά ευλογημένο έργο.

  • Αφιερώστε στο παιδί σας χρόνο και προσοχή. Πάρτε στα σοβαρά τις διαμαρτυρίες του, τις διεκδικείς του, τα προβλήματα και τους φόβους του. Αν παρατηρήσατε μια ανωμαλία στη συμπεριφορά του παιδιού αρκετά σοβαρή, μη διστάσετε να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο για να ζητήσετε την συμβουλή του.
  • Φροντίστε να πάρετε πληροφορίες για την συμπεριφορά του παιδιού σας στο σχολείο, επισκεπτόμενοι τακτικά το σχολείο και μιλώντας με τους δασκάλους. Να συμμετέχετε ενεργητικά στο σχολείο.
  • Προσπαθήστε να του καλλιεργήσετε τη διάθεση για διάβασμα από πολύ νωρίς. Έτσι θα αναπτύξει καλύτερα την ικανότητά του για να αφομοιώνει και αργότερα θα του είναι λιγότερο δύσκολο να αντιμετωπίσει τα σχολικά του βιβλία.
  • Μεταδώστε του μια θετική στάση απέναντι στη μάθηση, παρακινώντας το και καθοδηγώντας το χωρίς πιέσεις.
  • Θυμηθείτε ότι δεν είναι καλό να υπερβάλλετε στις απαντήσεις σας σε σχέση με τα αποτελέσματα της μάθησής του. Το παιδί μπορεί να αγχωθεί αν δει ότι δεν φτάνει στο επίπεδο που εσείς του ορίσατε.
  • Δώστε του να καταλάβει ότι η μελέτη απαιτεί κάποια προσπάθεια από την μεριά του και ότι είναι καλό να πηγαίνει στο σχολείο.
  • Μην ξεχνάτε να το ανταμείβετε κάθε φορά που κάνει κάτι κάλο και να μην το τιμωρείτε, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να μισήσει το σχολείο.
  • Δώστε του αντισταθμίσματα για τις ώρες που περνά στο σχολείο, προσφέροντάς του ελεύθερο χρόνο, περιπάτους, εξόδους στο σινεμά ή στο θέατρο, δυνατότητα να αρχίσει να κάνει κάποιο σπορ, αρκετές διακοπές και την δυνατότητα να πηγαίνει όποτε θέλει στο σπίτι των φίλων του.

 

Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη»

Κεντρικό κατάστημα: Λεωνίδου 1, Σπάρτη/ 2731081050

Υποκατάστημα: Λεωνίδου 40, Σπάρτη/ 2731082009

Υποκατάστημα Μολάων: Πλησίον Παιδικού Σταθμού/2732023421

Κινητό: 6978733472

www.kentro-exelixi.gr

[email protected]

Facebook: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Instagram: kentro_exelixi

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση