Ένα Σάββατο αφιερωμένο στην Άλκη Ζέη

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα μας «ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ» πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για τους μικρούς μας φίλους . Το θέμα που έχουμε επιλέξει αφορά την συγγραφέα Άλκη Ζέη! Ο ελάχιστος αριθμός παιδιών είναι στα 15 άτομα. Η είσοδος ανέρχεται στα 17 € και περιλαμβάνει και το Box Αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη.

Η φιλαναγνωσία δεν είναι έμφυτη ιδιότητα, αλλά είναι επίκτητη και καλλιεργείται ήδη από τη μικρή ηλικία των παιδιών, μέσα από ερεθίσματα που τους δίνουν οι ίδιοι οι γονείς. Μέσα από αυτή, τα παιδιά χαλαρώνουν, βελτιώνουν τη μνήμη τους και διευρύνεται η φαντασία τους. Ακόμα, μπορεί να τους ξυπνήσει ένα πιθανό λογοτεχνικό ταλέντο, μέσα από τη ενασχόληση με το διάβασμα όπου αναπτύσσονται γλωσσικές και λογοτεχνικές δεξιότητες.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα. Η Άλκη Ζέη ήταν ελληνίδα πεζογράφος και συγγραφέας, η οποία ασχολήθηκε με το παιδικό και νεανικό μυθιστόρημα. Η ίδια αναφέρει: « Αν διάλεξα να γράψω για τα παιδιά είναι γιατί θέλησα να αποτυπώσω όσα σημαντικά έζησε η γενιά μου, που φοβάμαι μην ξεχαστούν όταν θα έχουμε φύγει εμείς».

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση