Διαφοροποιημένη Διδασκαλία στην Πράξη! Τελικά γίνεται ;

Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου ‘’Εξέλιξη΄΄ πρωτοπορεί στο Νομό Λακωνίας με το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων διαφοροποιημένης μάθησης.

Τον Xειμώνα, τα ολοκληρωμένα προγράμματα διαφοροποιημένης μάθησης εφαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο με τις αρχές της εξατομικευμένης διδασκαλίας .

Το Καλοκαίρι η αγάπη μας για επικοινωνία με τους άλλους ,  μας οδήγησε στη δημιουργία ομαδικών προγραμμάτων. Το ομαδικά προγράμματα ΄΄Μαθαίνοντας Αλλιώς το Καλοκαίρι ΄΄΄δίνουν στο καλοκαίρι των παιδιών μία διαφορετική νότα.

Αποδεικνύουν παράλληλα ότι η γνώση και η μάθηση μπορούν να γίνουν αλλιώς!

   Με  επιτυχία ολοκληρώθηκαν  και φέτος τα ομαδικά καλοκαιρινά προγράμματα διαφοροποιημένης  μάθησης από το Κέντρο «ΕΞΕΛΙΞΗ». Τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά και ευχάριστα ένα μέρος από τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών τους  και να προσεγγίσουν τη γνώση με πιο βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν με βάση τις αρχές διαφοροποιημένης μάθησης, αξιοποιώντας μεθόδους κιναισθητικής αγωγής, πλούσιο αισθητηριακό υλικό και το θεατρικό παιχνίδι. Τα ομαδικά αυτά προγράμματα  έγιναν στον ειδικά διαφοροποιημένο χώρο πολυαισθητηριακής μάθησης του Κέντρου μας και σε εξωτερικούς χώρους, σε πάρκα της πόλης,  δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν, να εκφραστούν, να λειτουργήσουν ομαδικά. Έτσι, είτε εμπέδωσαν με πιο αποτελεσματικό τρόπο την προϋπάρχουσα γνώση είτε κάλυψαν κάποια κενά είτε ήρθαν σε επαφή με νέα γνώση. Το σημαντικό είναι ότι δεν πιέστηκαν, αντιμετώπισαν τη διαδικασία της μάθησης ως παιχνίδι και έτσι θα είναι πιο προετοιμασμένα  και ώριμα για την προσεχή σχολική χρονιά.

Με βάση αυτές τις αρχές οργανώνονται όλα τα προγράμματα –ομαδικά και ατομικά- διαφοροποιημένης μάθησης που εφαρμόζονται στο κέντρο «ΕΞΕΛΙΞΗ» σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σας δείχνουμε πώς!

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην  ανανεωμένη ιστοσελίδα του κέντρου μας www.kentro-exelixi.gr

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου ‘’Εξέλιξη΄΄

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας

Τηλ. 2731081050/6978733472

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση