Διαφοροποιημένη Διδασκαλία στην Πράξη και το καλοκαίρι! Τελικά γίνεται ;

Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη» πρωτοπορεί στον Νομό Λακωνίας με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή υποστηρικτικών προγραμμάτων διαφοροποιημένης μάθησης.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τα ολοκληρωμένα προγράμματα διαφοροποιημένης μάθησης εφαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της εξατομικευμένης διδασκαλίας και προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θεωρούμε ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα  για δημιουργικές διεξόδους στους μικρούς μας φίλους. Εξάλλου,  οι σύγχρονες συνθήκες ζωής  μεγάλων και μικρών, ειδικά στις πόλεις, αλλά και η αγωνία των γονέων για ενδεχόμενο  κίνδυνο εξάρτησης των παιδιών από τα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα επιβάλλουν -θα λέγαμε- τη διενέργεια ποικίλων και γόνιμων δράσεων.

Η συνειδητοποίηση αυτής της ανάγκης, λοιπόν, η επιθυμία για συνεχή και ουσιαστική επικοινωνία με τους γονείς και τους μαθητές, αλλά και η πεποίθηση ότι η γνώση και η μάθηση μπορούν να γίνουν αλλιώς, μας  οδήγησε  στη δημιουργία καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα ομαδικά προγράμματα «Μαθαίνοντας Αλλιώς το Καλοκαίρι», δίνουν στο καλοκαίρι των παιδιών μία διαφορετική νότα.

   Έτσι, για τρίτη χρονιά, ολοκληρώθηκαν και φέτος  με μεγάλη επιτυχία  τα ομαδικά καλοκαιρινά προγράμματα διαφοροποιημένης  μάθησης από το Κέντρο «ΕΞΕΛΙΞΗ». Τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν γόνιμα και ευχάριστα ένα μέρος από τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών τους  προσεγγίζοντας τη γνώση με πιο βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν με βάση τις αρχές της διαφοροποιημένης μάθησης, αξιοποιώντας μεθόδους κιναισθητικής αγωγής, πλούσιο αισθητηριακό υλικό και το θεατρικό παιχνίδι.

Εφαρμόστηκαν από ειδικούς παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ψυχολόγους    στον ειδικά διαφοροποιημένο χώρο πολυαισθητηριακής μάθησης του Κέντρου μας αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, σε πάρκα της πόλης,  δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν, να εκφραστούν, να λειτουργήσουν ομαδικά. Έτσι, είτε εμπέδωσαν με πιο αποτελεσματικό τρόπο την προϋπάρχουσα γνώση είτε κάλυψαν κάποια κενά είτε ήρθαν σε επαφή με νέα γνώση. Το σημαντικό είναι ότι δεν πιέστηκαν, αντιμετώπισαν τη διαδικασία της μάθησης ως παιχνίδι και έτσι θα είναι πιο προετοιμασμένα  και ώριμα για την προσεχή σχολική χρονιά.

Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη» ευχαριστεί για τη μεγάλη ανταπόκριση και για την εμπιστοσύνη. Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε το έργο μας με υπευθυνότητα και αγάπη.

 

  

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση