Ενίσχυση της αναγνωστικής ικανότητας στο σπίτι!

Μένουμε σπίτι… και διαβάζουμε πολύ

Ευκαιρία να βελτιώσουμε την αναγνωστική μας ευχέρεια. Πολλά είναι τα παιδιά που εμφανίζουν δυσκολίες στην ανάγνωση, ως αποτέλεσμα να εκφράζουν άρνηση για αυτή. Ο καλύτερος τρόπος να αγαπήσουν το διάβασμα και αυτή τη διαδικασία, είναι να συνδυαστεί η μάθηση με τη διασκέδαση. Για αυτό ακριβώς τον λόγο θα προτείνω κάποιους διασκεδαστικούς τρόπους ώστε τα παιδιά σας να ενισχύσουν την αναγνωστική τους ικανότητα

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Aνέκδοτα ας διαβάσουμε!

1.Ενθαρρύνετε το παιδί σας να διαβάσει ανέκδοτα σε εσάς και στα αδέρφια του, αν έχει. Ένα βιβλίο με ανέκδοτα προσφέρει γέλιο και φυσικά μία καλή ευκαιρία για ανάγνωση.

Ας μαγειρέψουμε , συνταγές ας διαβάσουμε…

2.Ζητήστε από το παιδί σας, να σας βοηθήσει να μαγειρέψετε το αγαπημένο του φαγητό. Δώστε του να διαβάσει τη συνταγή από ένα βιβλίο μαγειρικής. Πολλά παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια, βρίσκουν αυτή τη διαδικασία διασκεδαστική και προσφέρονται μόνα τους.

Κόμικς ας πιάσουμε την ανάγνωση να εξελίξουμε

  1. Δώστε στο παιδί σας να διαβάσει κόμικς και εικονογραφημένα μυθιστορήματα. Για ένα παιδί που αντιμετωπίζει αναγνωστικές δυσκολίες, οι εικόνες το βοηθούν να κατανοήσει το κείμενο και κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του.

 

Ενδιαφέροντα περιβάλλοντα ανάγνωσης με διαφορετικά μέσα και υλικά για ανάγνωση βοηθούν αποτελεσματικά την αναγνωστική ευχέρεια.

 

 

Παιδαγωγός

Λεωνίδας Γρουμπός

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση