Εσύ, πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

Εσύ, πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

Μια από τις… πιο παραδοσιακές ερωτήσεις στη διάρκεια μιας συνέντευξης είναι το «που θα έβλεπες τον εαυτό σου μετά από 5-10 χρόνια».

Ο σκοπός της ερώτησης δεν είναι προφανώς μια επίκληση στο κληρονομικό σου χάρισμα, αλλά να εκμαιεύσει ο interviewer τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου.

Πόσο σχετική είναι αυτή η ερώτηση στη σημερινή εποχή που- λόγω της τεχνολογίας- ολόκληροι κλάδοι αλλάζουν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εταιρικοί στόχοι ανανεώνονται σχεδόν τόσο γρήγορα όσο και η οθόνη του κινητού σου όταν κάνεις scroll down!

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι επίσης πιθανό να είναι ακριβής, όσο και η απάντηση που θα έδινες στην ερώτηση των παιδικών σου χρόνων: «Εσύ, τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;». με μαθηματική ακρίβεια, σπάνια γίνεσαι αυτό που δηλώνεις. Ο λόγος είναι απλός. Τα όνειρα μας μεγαλώνουν όσο εξελισσόμαστε. Οι φιλοδοξίες μας γιγαντώνονται όσο η εμπειρία μας εμπλουτίζεται. Το όραμα της προσωπικής μας επιτυχίας γίνεται χειροπιαστό όσο το πλησιάζουμε, και τότε –μόνο τότε- επαναπροσδιορίζεται και ξεκινάμε από την αρχή.

Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αυτός είναι ο προορισμός όλων μας. Η εξέλιξη. Στον εργασιακό χώρο, κάποιοι το ονομάζουν καριέρα. Τι είναι όμως η καριέρα; Είναι κάτι που σχεδιάζεις και πετυχαίνεις με προσήλωση στον στόχο; Ή μήπως είναι κάτι που σου συμβαίνει όταν ισχύει μια σειρά προσωπικών συνθηκών; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα η επαγγελματική πορεία με στόχο μια υψηλή ιεραρχική θέση, έναν executive ρόλο, είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία!

Άλλωστε, όλοι οι «πρωταθλητές», πρώτα χρειάζεται να οραματιστούν τη νίκη τους για να την πετύχουν.

Θα αναρωτιέσαι τώρα αν αυτό αρκεί! να κλείσεις  δηλαδή τα μάτια σου για μια στιγμή και να σε δεις στο γωνιακό, μεγάλο, executive γραφείο σου. Προφανώς και δεν αρκεί! Εκτός από τα προφανή, γνώσεις, τεχνικές, πολλή δουλειά, και όλα τα άλλα skills που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις, υπάρχει κάτι ακόμη που ούτε διδάσκεται ούτε αντιγράφεται! Και το έχεις μόνο εσύ! Είναι αυτό που –αν παρατηρήσεις καλά τον εαυτό σου- το κάνεις καθημερινά σε όποιες συνθήκες, με κάθε ευκαιρία. Είτε είναι η ακατάπαυστη περιέργεια σου να μάθεις κάτι καινούργιο, είτε είναι η μοναδική ικανότητα που έχεις να συνδέεσαι με ανθρώπους, είτε είναι η αστείρευτη δημιουργικότητα σου, ένα είναι σίγουρο: ως έχεις ένα μοναδικό ταλέντο που περιμένει να το αποκαλύψεις!

Το ταλέντο σου είναι αυτό που ορίζει τον αυθεντικό εαυτός σου. Το ταλέντο σου είναι αυτό στο οποίο αξίζει να επενδύσεις για να φτάσεις όσο μακριά επιθυμείς και να πετύχεις όσα ονειρεύεσαι. Το ταλέντο σου είναι αυτό που θα λειτουργεί σαν φάρος κάθε φορά που θα θες να επαναπροσδιορίσεις την πορεία σου. Και με οδηγό το ταλέντο σου, το «ταξίδι» σου, εκτός από αποδοτικό, θα είναι και απολαυστικό, καθώς θα αξιοποιείς τη δύναμη σου σε κάθε σου βήμα. Σχεδιάζοντας το μέλλον σου με οδηγό το ταλέντο σου, σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι κάθε στιγμή αυτό ακριβώς που επιθυμείς. Εάν το όραμα σου είναι μια θέση σε Executive Level , τότε αυτό θα γίνει, γιατί θα έχεις ήδη αποφασίσει ότι θα τα καταφέρεις.

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ…ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙ…

Βιβλιογραφία

Kariera.gr

Οι 65+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση