Κινητικό Παιχνίδι «Αστακόσουπα»

Τι θα χρειαστούμε: Έναν αστακό και ένα τεράστιο καζάνι.

 

Πως παίζεται: Ορίζουμε έναν χώρο, ο οποίος θα αποτελέσει το τεράστιο καζάνι  και ξεκινάμε να περπατάμε μέσα στον χώρο ανυποψίαστοι. Ο συντονιστής γυρνάει και ψιθυρίζει μια λέξη στο αυτί του κάθε παιδιού. Σε ένα όμως παιδί αποκαλύπτει την μυστική αποστολή του αστακού- κυνηγού, λέγοντας του «είσαι ο αστακός». Όταν ο συντονιστής φωνάξει «Αστακόσουπα», ο μυστικός αστακός αποκαλύπτει την ταυτότητα του, γραπώνοντας το πρώτο του θύμα. Όλα τα παιδιά πρέπει να κυκλοφορούν και με τα τέσσερα μέλη, πατούσες και παλάμες στο πάτωμα. Και οι δύο, αστακός και θύμα ξεκινούν γρήγορα να κυνηγούν και τους υπόλοιπους και μόλις κάποιος ακουμπήσει το πόδι ενός παιδιού, αυτόματα γίνεται και αυτός κυνηγός.

 

Σκοπός: είναι ο κυνηγός- αστακός και το θύμα να πιάσουν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

 

Το παιχνίδι απαιτεί έναν πολύ καλό συντονισμό και των τεσσάρων μελών του σώματος. Η κίνηση του σώματος με τα τέσσερα μέλη κάνει τα παιδιά να κινούνται με μεγαλύτερη δυσκολία, πιο αργά και με περιορισμένη ορατότητα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η συνεργασία θα αποτελέσει τον άσο στο μανίκι των αστακών.

Βιβλιογραφία:

Ζορμπάλη Β., Ψάλτου Ε., Απέργη Α., Δευτεραιου Κ., Κρεμαστα Π. Γιατί το παιχνίδι «τρέχει» και «πέφτει». Εγχειρίδιο κινητικών παιχνιδιών για εκπαιδευτικούς και γονείς. Εκδόσεις Πατάκη.

 

Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής

Κακοκέφαλου Μαρία

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση