ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΥΛΙΚΑ

Η λάμψη των γιορτινών μερών απαιτεί αισθήσεις για αυτό προσφέρετε στα παιδιά σας την εμπειρία να παίξουν κατασκευάζοντας ή παίζοντας ελεύθερο παιχνίδι χωρίς απαραίτητα να έχει  αποτέλεσμα με υλικά που θα αφυπνίσουν τις αισθήσεις τους (αφή , όραση,  ακοή, όσφρηση , κίνηση)και θα  ανακαλύψουν το σώμα τους και το περιβάλλον.. Η επεξεργασία των ερεθισμάτων που δίνονται από αυτά τα υλικά, ο προγραμματισμός μιας δραστηριότητας, η εκτέλεση , η συγκέντρωση που απαιτείται και τέλος η συναισθηματική ικανοποίηση και η χαρά που παίρνουν,  βοηθά στην ωρίμανση της ανάπτυξης τους. Κάποιοι τομείς που θα ενισχυθούν από αυτή την εμπλοκή τους είναι  η σκέψη, η σωματογνωσιά, ο κινητικός σχεδιασμός, η δόμηση, η  οπτική αντίληψη, η απτική διάκριση κ.α..  

Υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι χρυσόσκονη, κόλλες, πλαστελίνη, ζελέ, γιαούρτι, αφρός, βαμβάκι, υφάσματα, ζυμάρι, πηλός, πούλιες, πολύχρωμα μπαλάκια και χάντρες, δακτυλομπογιές, όσπρια, άμμο, ρύζι, μπαλόνια, αφρολέξ, φλούδες από φρούτα, μπαχαρικά, διάφορα είδη χαρτονιών, γκλίτερ, σαπουνόφουσκες, μάλλινα κουβάρια, μπουκάλια.

Ουφ!  Σίγουρα θα προκληθεί μεγάλη ακαταστασία αλλά θα έχετε χαρίσει στα μικρά σας στιγμές ευχαρίστησης , χαράς , εμπειριών και  ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

 

Χρόνια πολλά!

H Εργοθεραπεύτρια

Μπουλούγαρη Αριστέα

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση