3 Βήματα πριν το Πανεπιστήμιο…

Μια αρκετά πιεστική χρονιά έφτασε στο τέλος της.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και σε λίγες μέρες αναμένεις να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σου.

Είσαι έτοιμος, λοιπόν, γι’ αυτό το νέο ταξίδι;

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα κληθείς να συμπληρώσεις το Μηχανογραφικό σου Δελτίο με μια σειρά σχολών μέσα στην οποία θα βρίσκεται και η σχολή που τελικά θα εισαχθείς. Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου αποτελεί μια εξίσου πολύ σημαντική διαδικασία για το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής και μετέπειτα επαγγελματικής σου καριέρας. Για αυτό το λόγο οι σχολές που θα επιλέξεις να τοποθετήσεις μέσα σε αυτό θα πρέπει να ταιριάζουν σε εσένα και στα ενδιαφέροντα σου. Είσαι σίγουρος όμως ότι οι σχολές που έχεις σκεφτεί είναι οι κατάλληλες για εσένα;

Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις να συμπληρώσεις το Μηχανογραφικό σου Δελτίο, ακολουθώντας τα 3 βήματα, που θα παρουσιάσω παρακάτω:

1ο Βήμα

Θα ήταν αρκετά βοηθητικό για εσένα να προβείς στην πραγματοποίηση ενός τεστ Επαγγελματικού προσανατολισμού. Με τη συμπλήρωση ποικίλων ψυχομετρικών εργαλείων θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις ποια πραγματικά είναι τα ενδιαφέροντα σου, οι κλίσεις και οι δυνατότητες σου.

2ο Βήμα

Μετά την πραγματοποίηση του τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας που το κέντρο μας διαθέτει, ώστε να ενημερωθείς σχετικά με τα αποτελέσματα του τεστ, για τις σχολές που σου ταιριάζουν, να εκφράσεις τις απορίες σου και τελικά μέσα από αυτή τη συζήτηση να γνωρίσεις ποιος πραγματικά είσαι και τι πραγματικά ταιριάζει στην προσωπικότητα σου. Μην ξεχνάς ότι είμαστε εδώ όχι μόνο για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα σου, αλλά και για να σε ενημερώσουμε λεπτομερώς σχετικά με τις σχολές, που σκέφτεσαι ως πιθανές επιλογές σου (πχ. προγράμματα σπουδών, κατευθύνσεις κτλ).

3ο Βήμα

Και τελευταίο βήμα λοιπόν πριν την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, θα είναι η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού σου Δελτίου. Όπως σου ανέφερα και παραπάνω, αποτελεί μια σημαντική διαδικασία η οποία κρύβει παγίδες σε πολλές περιπτώσεις. Επομένως η σειρά τοποθέτησης των σχολών θα πρέπει να γίνει με προσοχή και μελέτη. Οι σύμβουλοι μας θα σε βοηθήσουν να συμπληρώσεις το Μηχανογραφικό σου Δελτίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αξιοποιώντας έξυπνα τα μόρια που μάζεψες στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας: https://bit.ly/3VBeycu

 

 

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη»

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας, Τηλ. 27310 81050 / 6978733472

Υποκατάστημα: Λεωνίδου 40, Τηλ. 27310 82009

Κεντρικό Υποκατάστημα Μολάων, Πλησίον Παιδικού Σταθμού, Τηλ.27320 23421

Site: www.kentro-exelixi.gr

E – mail: [email protected]

Facebook & Instagram: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Instagram: kentro_exelixi

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση