Ανάγνωση μέσα στις γιορτές!

Κρύο πολύ,

φωτάκια παντού,

στολίδια στο δέντρο

και ο Αι Βασίλης έρχεται……

Επιτέλους η πιο μαγική γιορτή του χρόνου πλησιάζει…. Οι διακοπές των Χριστουγέννων φτάνουν, οι σχολικές τσάντες μπαίνουν για λίγο στην άκρη…. Να μια ωραία ευκαιρία λοιπόν να περάσουμε ευχάριστο και εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά. Η μάθηση μπορεί να γίνει παιχνίδι και διασκέδαση. Η ανάγνωση από βαρετή και υποχρεωτική μπορεί να μετατραπεί σε απολαυστική και ακούραστη…. Πώς;

Μα φυσικά με άρωμα Χριστουγέννων

  • Επιλέξτε μαζί με το παιδί ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο με εικονογραφημένη ιστορία… καθίστε κοντά στο τζάκι και διαβάστε μαζί την ιστορία, μια πρόταση εσείς μια πρόταση το παιδί (ζευγαρωτή ανάγνωση).
  • Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε τα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα γλυκά. Δώστε στο παιδί το βιβλίο των συνταγών και ζητήστε του να σας διαβάσει την συνταγή. Οργανώστε τα υλικά σας και καλή επιτυχία.
  • Ανοίξτε τα δώρα. Αν υπάρχει παιχνίδι αφήστε το να διαβάσει τις οδηγίες για να μπορέσει να το συναρμολογήσει.
  • Παίξτε, οικογενειακά, παιχνίδια λέξεων, όπως σκραμπλ , ακροστιχίδες.
  • Φτιάξτε λίστα με τα ψώνια που θα χρειαστείτε για το τραπέζι των Χριστουγέννων. Ζητήστε από το παιδί να σας την διαβάσει για να δείτε αν έχετε ξεχάσει κάτι.
  • Βρείτε παλιές ευχητήριες κάρτες ή παλιά γράμματα για τον Αι Βασίλη και διαβάστε τα. Μετά γράψτε καινούργια.
  • Διαλέξτε μια χριστουγεννιάτικη ταινία με ελληνικούς υπότιτλους, σβήστε τα φώτα, καθίστε στον καναπέ και απολαύστε την ταινία με το παιδί.

Απλές και εύκολες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για να περάσετε όμορφες, ξέγνοιαστες, οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά σας…..

 

Καλά Χριστούγεννα!!!!!

 

Μπασκουρέλου Δήμητρα

Παιδαγωγός

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση