Επαγγελματικός Προσανατολισμός; Τι προσφέρει;

Ένα πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχει ως στόχο να βοηθήσει το μαθητή να πάρει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις και να σχεδιάσει τη σταδιοδρομία του.

Πώς μπορεί να βοηθήσει τον έφηβο/ενήλικα;

  • Να πληροφορηθεί έγκυρα για τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.
  • Να μάθει να αναζητά, να επεξεργάζεται και να αξιολογεί πληροφορίες, καθώς και να διερευνά εναλλακτικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους,
  • Να αποκτήσει πληρέστερη γνώση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς σου, των ενδιαφερόντων του, των ικανοτήτων-δεξιοτήτων και των αξιών του, παραγόντων, που αναμφισβήτητα επηρεάζουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σου επιλογές.
  • Να λάβει την απόφαση, που του ταιριάζει καλύτερα σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχει συγκεντρώσει γι’ αυτόν, για τις σπουδές & τα επαγγέλματα που ενδιαφέρουν το κάθε άτομο.
  • Να βοηθηθεί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αν είναι υποψήφιος/α για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Να καταρτίσει το ατομικό του σχέδιο δράσης, ώστε να ενταχθεί στην αγορά εργασίας ή να επαναπροσδιορίσει την επαγγελματική πορεία σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες και τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά εφηβικής ηλικίας και ειδικότερα στα παιδιά, που ολοκληρώνουν τη φοίτηση τους στο Γυμνάσιο. Η σχολική τάξη της Α΄ Λυκείου θεωρείται η καταλληλότερη ηλικία για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού.  Το πρόγραμμα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού είναι βοηθητικό και σε ενήλικες για επαναπροσδιορισμό καριέρας.

 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος:  https://bit.ly/3VBeycu 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://shorturl.at/sXxwq

 

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη»

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας, Τηλ. 27310 81050 / 6978733472

Υποκατάστημα: Λεωνίδου 40, Τηλ. 27310 82009

Κεντρικό Υποκατάστημα Μολάων (Πλησίον Παιδικού Σταθμού): Τηλ.27320 23421

Site: www.kentro-exelixi.gr

E – mail: [email protected]

Facebook & Instagram: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Instagram: kentro_exelixi

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση