Κινητικό Παιχνίδι Γνωριμίας «Το νήμα»

Τι θα χρειαστούμε: Κουβάρια νήμα σε

διαφορετικά και έντονα χρώματα.

Πως παίζετε: Η ομάδα διασκορπίζεται σε όλο τον χώρο σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο. Ο συντονιστής κρατά την άκρη του νήματος, λέει το όνομα του και το προσφέρει στον διπλανό του. Το νήμα μεταφέρεται από παλάμη σε παλάμη και αφού ακουστούν όλα τα ονόματα, τότε ξεκινά η δημιουργία του λαβύρινθου.   Ο συντονιστής πετά το κουβάρι νήμα σε όποιον βρει από την ομάδα και ο οποίος πρέπει να φωνάξει γρήγορα το όνομα του και να το πετάξει στον επόμενο. Όσο υπάρχει νήμα τόσο το παιχνίδι προχωρά και εξελίσσεται. Όταν το κουβάρι νήμα τελειώσει, τότε ο συντονιστής παίρνει ένα άλλο νήμα διαφορετικού χρώματος και το παιχνίδι συνεχίζεται  κρατώντας στα χέρια μας ακόμα το πρώτο. Προσοχή! Το κουβάρι δεν πρέπει να πέσει κάτω και η σύνδεση της ομάδας πρέπει να μείνει ακλόνητη!

Σκοπός: Είναι να μην διαλυθεί το νήμα και να μεταφέρεται από παιδί σε παιδί. Η συνεργασία αποτελεί το κλειδί στο συγκεκριμένο παιχνίδι ώστε να μπορέσει η ομάδα να κρατήσει ένα περιφερόμενο κουβάρι νήμα. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο συντονιστής αλλάζει τις ερωτήσεις π.χ. ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό, χρώμα, χόμπι.

 

Το παιχνίδι αποτελεί έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο μπορεί να γνωριστεί η ομάδα μεταξύ της.

 

Βιβλιογραφία:

Ζορμπάλη Β., Ψάλτου Ε., Απέργη Α., Δευτεραιου Κ., Κρεμαστα Π. Γιατί το παιχνίδι «τρέχει» και «πέφτει». Εγχειρίδιο κινητικών παιχνιδιών για εκπαιδευτικούς και γονείς. Εκδόσεις Πατάκη.

 

Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής

Κακοκέφαλου Μαρία

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση