ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2022 Ποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν;

Όπως στις Πανελλήνιες του 2021, έτσι και στις Πανελλήνιες του 2022 θα εφαρμοστούν αλλαγές «κλειδιά» στο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Ποιες είναι όμως αυτές οι αλλαγές;

  • Στρατιωτικές Σχολές, Σχολή Αστυνομίας, Σχολή Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι υποψήφιοι των παραπάνω σχολών που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2022, θα πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις των αγωνισμάτων το Φθινόπωρο του 2021 και όχι τον Ιούνιο του 2022, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

  • Λατινικά.

Με την αρχή του σχολικού έτους 2021-2022 οι υποψήφιοι του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα εξεταστούν στα Λατινικά, αντί της Κοινωνιολογίας.

*Ωστόσο για τους υποψηφίους των προηγούμενων χρόνων δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο αν θα διαγωνιστούν στα Λατινικά ή στην Κοινωνιολογία.

  • Δυνατότητα συμπλήρωσης -3- μηχανογραφικών δελτίων.

1Ο Μηχανογραφικό Δελτίο:

 Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2022 στο μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης θα μπορούν να επιλέξουν καθορισμένο αριθμό τμημάτων και σχολών από το επιστημονικό τους πεδίο. Πιο συγκεκριμένα σε αυτή την πρώτη φάση θα μπορούν να επιλέξουν το 10% των των σχολών του επιστημονικού τους πεδίου.

2ο Μηχανογραφικό Δελτίο:

Παράλληλα με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου που αφορά τα ΑΕΙ οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα μπορούν να συμπληρώσουν και ένα δεύτερο μηχανογραφικό που θα περιλαμβάνει τις ειδικότητες των ΙΕΚ.

3Ο Μηχανογραφικό Δελτίο:

Αφού ανακοινωθούν οι επιτυχόντες, οι υποψήφιοι δηλαδή που κατάφεραν να μπουν σε κάποια σχολή από το 10% των σχολών που δήλωσαν στο 1ο μηχανογραφικό, έπειτα οι υποψήφιοι που δεν εισήχθησαν σε καμία από τις σχολές (ΑΕΙ) που είχαν δηλώσει θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν εκ νέου μηχανογραφικό (μηχανογραφικό δεύτερης φάσης) επιλέγοντας όσα τμήματα θα εξακολουθούν να έχουν κενές θέσεις από την πρώτη φάση χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επιλογών. Ωστόσο έχοντας πάντα ως προϋπόθεση να έχουν επιτύχει την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση