«Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με τα παιδιά μας»

Χο χο χο! Τα Χριστούγεννα φτάνουν, η μαγεία απλώνεται σε όλο τον κόσμο και στην ατμόσφαιρα διαχέονται αισθήματα αγάπης, προσφοράς και καλοσύνης. Όμως, μαζί με τις γιορτές έρχεται και το κλείσιμο των σχολείων με αποτέλεσμα να αρχίζει το άγχος για το πώς θα καλυφθεί ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών. Το παιχνίδι ατέλειωτο, αλλά σύντομα θα αρχίσουν οι γκρίνιες και τα παράπονα.

«Μαμά, βαριέμαι!», «Τι θα κάνουμε;», « Πω πω πάλι τα ίδια;».

Αξιοποιήστε τις συνήθεις των γιορτών και περάστε χρόνο με το παιδί σας.

  1. Στολίστε μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κλασικό αλλά διαχρονικό. (Ενισχύει τη φαντασία του, τη σκέψη του και την αντίληψή του).
  2. Φτιάξτε γλυκά. (Μαθαίνει τη συνεργασία και την υπευθυνότητα, να ακολουθεί οδηγίες και βελτιώνονται οι αριθμητικές του δεξιότητες).
  3. Βοηθήστε το παιδί να γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη. (Βελτιώνονται οι δεξιότητες γραφής και γραπτής έκφρασης).
  4. Κατασκευάστε χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους φίλους και τους συγγενείς. (Ενισχύεται η φαντασία του και η δημιουργικότητά του, χειρίζεται καλύτερα το ψαλίδι και οργανώνει τη σκέψη του).
  5. Οργανώστε τη λίστα για το γιορτινό τραπέζι. (Μαθαίνει την έννοια της οργάνωσης και της κατηγοριοποίησης).
  6. Πηγαίνετε μαζί για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. ( Γνωρίζει καλύτερα και μαθαίνει να διαχειρίζεται τα χρήματα, να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες και να μην παρασύρεται).
  7. Βόλτα σε θεματικό πάρκο. (Κοινωνικοποιείται, εκτονώνει την ενεργητικότητά του, ακολουθεί κανόνες, ενισχύονται οι οικογενειακοί δεσμοί και γίνεται μέτοχος της μαγείας των Χριστουγέννων).
  8. Δωρίστε τα παλιά παιχνίδια και ρούχα. (Μαθαίνει την έννοια της προσφοράς, αντιλαμβάνεται το μήνυμα των γιορτών και βιώνει το συναίσθημα του να δίνεις χαρά σε κάποιον που έχει ανάγκη).

Τα Χριστούγεννα είναι ιδανική περίοδος για να περάσετε χρόνο με το παιδί σας. Η μαγεία των γιορτών σας φέρνει πιο κοντά, ενισχύονται οι δεσμοί αγάπης και αναπληρώνεται ο χαμένος χρόνος. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, ‘’ακούστε’’ τις ανάγκες των παιδιών σας, προσφέρετέ τους βιώματα και περάστε όμορφες και δημιουργικές γιορτές μαζί!

Καλά Χριστούγεννα!!!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση