Επαγγελματικός Προσανατολισμός, επίλεξε σωστά, ζήσε καλά!

Ποια παιδιά δικαιούνται το 5% στις πανελλήνιες εξετάσεις;

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 6069/28-11-2022, έχει προστεθεί ότι οι πάσχοντες από διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% μπορούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να περάσουν από τη διαδικασία γραπτής ή προφορικής εξέτασης.

Από το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων έως τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Αναφορικά με τις διατάξεις του αρ. 35 του Ν. 3794/2009, καλούνται οι μαθητές που υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες παθήσεων να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Ιδιωτικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης.

Ποιες είναι οι τάσεις που κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις;

Η πράσινη τεχνολογία, επίσης γνωστή ως καθαρή τεχνολογία ή περιβαλλοντική τεχνολογία, αναφέρεται στη χρήση τεχνολογιών, διαδικασιών και προϊόντων που έχουν μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Στόχος της πράσινης τεχνολογίας είναι η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον και η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ορισμένα παραδείγματα πράσινης τεχνολογίας είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και οι βιώσιμες μεταφορές. Ο τομέας της πράσινης τεχνολογίας προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά, περιλαμβάνει πεδία σπουδών και εξειδίκευσης που σχετίζονται με:

  1. Μηχανική: Οι μηχανικοί διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή λύσεων πράσινης τεχνολογίας. Οι μηχανικοί στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας εργάζονται σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ενεργειακή απόδοση.
  2. Περιβαλλοντικές επιστήμες: Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν κρίσιμη σημασία για την κατανόηση των επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον και στον τρόπο μετριασμού τους. Χρησιμοποιούν δεδομένα και αναλύσεις για να ενημερώσουν την ανάπτυξη λύσεων πράσινης τεχνολογίας και βιώσιμων μεταφορών.
  3. Επιστήμη υλικών: Η επιστήμη των υλικών είναι σημαντική για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών, καθώς αφορά την ανάπτυξη νέων και βιώσιμων υλικών για χρήση σε διάφορες εφαρμογές, όπως ηλιακά πάνελ, μπαταρίες και αποθήκευση ενέργειας.
  4. Οικονομικά: Η οικονομική ανάλυση είναι απαραίτητη για την κατανόηση του κόστους, των οφελών των λύσεων πράσινης τεχνολογίας και του τρόπου αποτελεσματικής εφαρμογής τους.
  5. Πολιτική και δίκαιο: Οι ειδικοί σε θέματα πολιτικής και δικαίου είναι σημαντικοί για τη δημιουργία και την εφαρμογή πολιτικών και κανονισμών που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την υιοθέτηση της πράσινης τεχνολογίας.

Τι ισχύει για τις Στρατιωτικές σχολές;

Μετά την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου, σχολικού έτους 2022- 2023 και έχοντας υπόψη την περίπτωση δε της παραγράφου 4 του άρθρου 35 του Π.Δ. 18/2018 (Α΄31), η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους τελειόφοιτους (Γ’ Λυκείου) μαθητές και μαθήτριες των Δημόσιων και Ιδιωτικών, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι οποίοι κατέκτησαν 1η ή 2η ή 3η νίκη σε Πανελλήνιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες (Ομαδικών και Ατομικών Αθλημάτων) και εφόσον επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις αθλητικές διακρίσεις τους για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας τα σχετικά δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:

α. αίτηση Βεβαίωσης Νίκης

β. αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις),

γ. αντίγραφο της Σχολικής Αθλητικής Ταυτότητας επικυρωμένο από τον/την Διευθυντή/Διευθύντρια της οικείας σχολικής μονάδας.

Ποιες είναι οι έξυπνες επιλογές στο μηχανογραφικό;

Στο 1ο και ταυτόχρονα στο 4ο πεδίο ανήκει το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το τμήμα αυτό μέσα από το διεπιστημονικό προσανατολισμό του στους τομείς του πολιτισμού και της πληροφορικής, δημιουργεί επιστήμονες που μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα  απαιτητικό ακαδημαϊκό και επιχειρησιακό περιβάλλον.

Παράλληλο μηχανογραφικό!

Τα δημόσια Ι.Ε.Κ είναι γεμάτα με πληθώρα σχολών που οι υποψήφιοι δε θα έχουν περιορισμό στο πόσες ειδικότητες και πόσα Ι.Ε.Κ μπορούν να δηλώσουν κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του Παράλληλου Μηχανογραφικού. Η κατάταξη των υποψηφίων και τα κριτήρια επιλογής αναφέρονται στον κανονισμό λειτουργίας των Ι.Ε.Κ.

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας, Τηλ. 27310 81050 /6978733472

Υποκάταστημα: Λεωνίδου 40, Τηλ.27310 82009

Κεντρικό Υποκατάστημα Μολάων

Πλησίον Παιδικού Σταθμού: Τηλ. 27320 23421

Site: www.kentro-exelixi.gr

E-mail: [email protected]

Fb: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

Instagram: kentro_exelixi

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2732023421

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση