Καλοκαιρινά Ομαδικά Προγράμματα στο Κέντρο Εξέλιξη

                                                    Επιστροφή στην ομάδα!

                                  Καλοκαιρινά Ομαδικά Προγράμματα στο Κέντρο Εξέλιξη

Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το κουδούνι για την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς και οι μαθητές θα αρπάξουν τις τσάντες τους και θα βγουν έξω αφήνοντας πίσω τους οτιδήποτε έχει να κάνει με το σχολείο.

Νοηματοδοτούν τις καλοκαιρινές διακοπές ως ένα διάλειμμα από την εκπαίδευση.Στην πραγματικότητα αυτό το διάλειμμα είναι σημαντική ευκαιρία για το παιδί τώρα περισσότερο από ποτέ για να αποφύγει τη μαθησιακή απώλεια.

Μία τελευταία έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Harvard αποδεικνύει ότι οι μαθητές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεχνούν ό, τι έμαθαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και βρίσκονται μαθησιακά πίσω στην ύλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου, στο τέλος του καλοκαιριού, ο μέσος όρος σχολικής επίδοσης βρίσκεται ένα μήνα πριν από αυτόν που είχε διαμορφωθεί την Άνοιξη!.

Συνεπώς, τα καλοκαιρινά προγράμματα είναι μία ευκαιρία να καλυφθούν κενά, αλλά και να μείνει αμείωτο το ενδιαφέρον για μάθηση, πριν ανοίξουν τα σχολεία!Οι δραστηριότητες περιέχουν ποικιλία ακαδημαϊκών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ώστε να κρατήσουν τα παιδιά δεσμευμένα στη μάθηση. Οι στόχοι των ομαδικών προγραμμάτων περιλαμβάνουν την μείωση της μαθησιακής απώλειας προσφέρουν ευκαιρίες για ενίσχυση δεξιοτήτων και επικεντρώνονται στην ενότητα και στις δεξιότητες της συλλογικής ομάδας. Επίσης του δίνεται η ευκαιρία να μάθει με το δικό του ρυθμό έτσι αυξάνεται η αυτοπεποίθησή τους και τους βοηθάει να αισθάνονται περισσότερο προετοιμασμένα για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ας μην αφήσουμε το καλοκαίρι να χαθεί !!

Μην σταματάτε να μαθαίνετε, η εποχή δεν έχει σημασία!!!

 

Τα τμήματα που θα δημιουργήσουν είναι τα εξής:

  • ΄΄Η Κυρία Γραμματικούλα΄΄ (για παιδιά από Β’ Δημοτικού)

Υπεύθυνοι: Ειδικοί παιδαγωγοί.

(Δεξιότητες ορθογραφικής ικανότητας, γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα με διαφοροποιημένο υλικό. Εικονογραφημένη μέθοδος και ,Μουσική φωτογραφία).

 

  • ‘’Διαβάζω με δυνατή φωνή’’ (για παιδιά Α΄ Δημοτικού)

Υπεύθυνοι: Ειδικοί παιδαγωγοί, Λογοθεραπευτές.

(Ενίσχυση Αναγνωστικής Ικανότητας, βελτίωση αναγνωστικής ευχέρειας σε επίπεδο λέξεων προτάσεων και κειμένου. Μέθοδος Μαυρομάτη).

 

  • ‘’Στο δρόμο για την πρώτη’’ (για παιδιά Νηπιαγωγείου)

Υπεύθυνοι: Ειδικοί Παιδαγωγοί, Λογοθεραπευτές

(Με βάση τα αποτελέσματα των Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας(Α’ ΤΕΣΤ) Φωνολογική Ενημερότητα, Πρώτη Γραφή και Ανάγνωση. Σχολική προετοιμασία με προγραφικές και προμαθηματικές έννοιες. Προετοιμάζομαι για το Σχολείο).

 

  • ‘’Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου’’ (για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας)

Υπεύθυνοι: Κοινωνικοί λειτουργοί, Ψυχολόγοι

( Προαγωγή Κοινωνικών δεξιοτήτων και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, Ενσυναίσθηση. Ανοχή στο διαφορετικό και ισότητα).

Σας προσκαλούμε όλους να μας συντροφέψετε και αυτό το καλοκαίρι σε ένα μοναδικό ταξίδι γνώσεων και εμπειριών! Γονείς δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να διοχετεύσουν την ενέργεια τους σε δημιουργικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν να τους ψυχαγωγήσουν και να τους εκπαιδεύσουν.

 

Ήρθε η ώρα να φωτίσουμε τα δυνατά στοιχεία αυτών των παιδιών και να λάμψουν !

Σας περιμένουμε !!

Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΛΕΩΝΙΔΟΥ 1, ΣΠΑΡΤΗ /2731081050 / ΚΙΝΗΤΟ: 6978733472 

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΛΕΩΝΙΔΟΥ 40, ΣΠΑΡΤΗ/ 2731082009

ΜΟΛΑΟΙ: ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ / 2732023421

www.kentro-exelixi.gr / fb: Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη

instagram: kentro_exelixi

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση