Νέο Θεραπευτικό Πρόγραμμα Λογοθεραπείας

Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη» καινοτομεί για ακόμη μία φορά. Απέκτησε στη φαρέτρα μας  την πιστοποίηση Π.Εξ.Σ.Ε, ενός ιδιαίτερου και εξειδικευμένου προγράμματος όπου πλέον είναι εφικτό να το χορηγούν οι λογοθεραπευτές μας καθώς αφορά την λογοθεραπευτική  παρέμβαση και προστίθεται στο θεραπευτικό  μας πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας [Π.Εξ.Σ.Ε.] είναι έμμεση θεραπεία λόγου σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη βάση της κοινωνικής-αλληλεπιδραστικής θεωρίας.

 

Στο πρόγραμμα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή των γονέων και του παιδιού στη θεραπεία.

Πυλώνες του προγράμματος αποτελούν τεκμηριωμένες κλινικές προσεγγίσεις, η Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στη Λύση και Θεραπεία Αλληλεπίδρασης Γονέα-Παιδιού.

Σε ποια παιδιά απευθύνεται;

Απευθύνεται σε παιδιά με αργή εξέλιξη στον λόγο και την ομιλία, σε παιδία με νευροαναπτυξιακές διαταραχές λόγου και ομιλίας, σε παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες και αυτισμό. Απευθύνεται επίσης, σε παιδιά με τυπική εξέλιξη σαν πρόγραμμα ενίσχυσης των επικοινωνικών δεξιοτήτων και εξέλιξης των γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Το Π.Εξ.Σ.Ε. εξελίσσεται σε χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων και συμπεριλαμβάνει την Φάση Ανάπτυξης και την Φάση Εδραίωσης.

Χρησιμοποιούνται βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα παιχνιδιού γονέα παιδιού προκειμένου να αναδειχθούν και να ενισχυθούν οι θετικές συμπεριφορές του κάθε γονέα, ό,τι ήδη κάνει και βοηθά.

Η θεραπευτική αλλαγή ξεκινά με τα 5λεπτα αποκλειστικού χρόνου, ήδη με την έναρξη του προγράμματος και εξελίσσεται στη συνέχεια με την προσθήκη Στρατηγικών.

Οι γονείς ενδυναμώνονται, ενισχύουν την διαχειριστική τους επάρκεια ενώ η ανησυχία τους, που είναι αρχικά υψηλή, μειώνεται σημαντικά .

Σας περιμένουμε σε μία δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση για το θεραπευτικό μας πρόγραμμα.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση