Επιστροφή στα σχολεία για εφήβους

Σεπτέμβριος λοιπόν..και μετά από μια δύσκολη σχολική χρονιά για παιδιά και εφήβους, ήρθε η ώρα για δυναμική επιστροφή στα θρανία.

Μετά την πολύμηνη αποχή δια ζώσης από το σχολείο, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοιου, καθώς και την περίοδο και των καλοκαιρινών διακοπών, οι έφηβοι μαθητές δυσκολεύονται ιδιαίτερα να αποδεχθούν την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες και συχνά, περνάει καιρός για να καταφέρουν να ενταθούν στην πραγματικότητα και την καθημερινή τους ρουτίνα.
Για το λόγο αυτό, η διαδικασία προσαρμογής τους, είναι καλό να γίνεται έγκαιρα απο τους γονείς και κυρίως πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Οι γονείς, μέσα από εκτενή συζήτηση σχετικά με τις
καθημερινές συνήθειες των εφήβων, καθώς και τα εφόδια που θα αποκτήσουν όχι μόνο από τα μαθήματα αλλά και από τη συναναστροφή τους με τους συμμαθητές και φίλους τους, θα βοηθήσουν αρκετά στην ομαλή ένταξή τους. Η συνεχής ψυχολογική υποστήριξη των γονέων στους εφήβους και η αποδοχή των δυσκολιών και των ματαιώσεών τους επιδρά θετικά και ενισχύει την επικοινωνία και την αλληλεπίδρασή τους.
Είναι υψίστης σημασίας να ακούμε «τις φωνές» των παιδιών και να υπάρχει η απαραίτητη στήριξη και η ώθηση «να προχωρούν στη ζωή, διότι έτσι μαθαίνουν τα όρια των ικανοτήτων τους – Sigmund Freud» και γιατί έτσι θα μπορέσουν με ενθουσιασμό να θέσουν νέους στόχους για νέες επιτυχίες.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Ιφιγένεια Κουτσουμπού

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση