Το Πρωτάκι μας…

   Τι σκοπό έχει το σχολείο, το ξέρετε όλοι. Ζητεί να μορφώσει ανθρώπους που μπορούν να ζήσουν παραγωγικά στον τόπο που ανήκουν. Γι’ αυτό πρέπει να αναπτύξει αρμονικά το πνεύμα, το ήθος και το σώμα του παιδιού και να του δώσει και να του γυμνάσει όσες γνώσεις και δεξιότητες του χρειάζεται για να ζήσει την σημερινή ζωή (Αλέξανδρος Δερμούζης).

Για πρώτη χρονιά φέτος, το παιδί σας  θα πάρει τσάντα, μολύβια και τετράδια. Μια νέα αρχή και ένα μεγάλο σχολείο περιμένει να το υποδεχθεί. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και διαφορετικές και τα παιδιά μας καλούνται να ανταπεξέλθουν στα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα.

Πώς να προετοιμάσουμε το παιδί μας κατάλληλα;

  • Γνωρίζοντας το νέο του σχολείο: μπορείτε να του δείξετε μια φωτογραφία του σχολείου που θα επισκεφθούν, κανονίστε μια επίσκεψη, δημιουργήστε συναισθήματα εγγύτητας και ασφάλειας.
  • Ενημερώστε τα παιδιά σας για το τι περιμένουν από το σχολείο, για τις προσδοκίες τους, για τους εκπαιδευτικούς, τους συμμαθητές τους και τα μαθήματα.
  • Παρουσιάστε τους τα σχολικά τους βιβλία και αγοράστε μαζί τους τα σχολικά είδη της αρεσκείας τους.
  • Δώστε στα παιδιά σας επιλογές, ώστε να γίνει η μετάβαση εύκολη και ομαλή.
  • Είναι διασκεδαστικό το παιδί να μαθαίνει το μεγάλο σχολείο, το δημοτικό, έχει πολλά πράγματα για να μάθει, γιατί η γνώση είναι δύναμη.

Μάρθα Ι.Ηλιοπούλου

Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος

MA Special Education/B.T.E.C Edexcel

Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση